Buying property in the Netherlands

088 ‑ 430 30 38

Tarieven aankoopservice

 

Ons basistarief is € 995 exclusief btw. Daarvoor mag je alle service verwachten die nodig is om in bouwkundig en juridisch opzicht veilig te kopen. Daarnaast ontvangt de aankoopmakelaar een bonus van 10% over het bedrag dat hij/zij van de prijs af onderhandelt. Zo heb je de zekerheid dat de makelaar alles uit de kast haalt om de laagst mogelijke aankoopprijs te realiseren. Ook in zijn eigen belang.

Wanneer je de hulp van de aankoopmakelaar nodig hebt voor een specifiek onderdeel, betaal je uiteraard alleen voor die specifieke service. Daarover kunnen aparte afspraken worden gemaakt.

Inbegrepen

Het volgende is inbegrepen in ons standaard pakket:

 

  • Een bezoek met jou en onze bouwkundige ingenieur aan de woning van jouw uiteindelijke keuze;
  • Professionele onderhandelingen over de prijs en voorwaarden;
  • Onderzoek naar de woning door een erkend taxateur. Onder meer omgevingsfactoren komen aan de orde;
  • Onderzoek naar erfdienstbaarheden en kwalitatieve verplichtingen;
  • Onderzoek naar de noodzaak van een huisvestingsvergunning;
  • Indien je besluit te kopen: een erkend taxatierapport dat wordt geaccepteerd door jouw hypotheekbank;
  • Helpen met zoeken naar een voordelige notaris;
  • Juridische beoordeling van de koopakte.

 

NB 1: Alle bedragen zijn exclusief btw.

NB 2: Onze kosten kunnen worden meegefinancierd met de woning. De betaalde rente daarop is fiscaal verrekenbaar. De kosten die betrekking hebben op het verkrijgen van die financiering (zoals de taxatie), zijn fiscaal volledig aftrekbaar.

 

Maatwerk

Uiteraard leveren wij ook diensten op maat. Zo gaan wij graag met je mee kijken als je voor de eerste keer een huis bezichtigt. Het tarief dat wij daarvoor vragen is € 100. Het standaard pakket is gebaseerd op de standaard gang van zaken, maar als jouw situatie afwijkt, is dat geen enkel probleem. Je kunt te allen tijde contact met ons opnemen zodat wij jou een voorstel kunnen doen op basis van jouw eigen situatie. Alle afspraken worden van te voren gemaakt, zodat je niet achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan.