Buying property in the Netherlands

088 ‑ 430 30 38

Werkwijze bij kopen huis in Nederland

Bij het kopen van een woning in Nederland komt veel kijken. Onze aankoopmakelaars kunnen in de verschillende fasen een belangrijke rol voor je spelen. De makelaars zijn experts als het gaat om onderhandelen; ze streven naar een zo laag mogelijke aankoopprijs. Hieronder vind je de beschrijving van de verschillende fasen. 

Stap 1: direct contact met de verkopende partij

Na jouw officiële opdrachtgeving gaan we direct aan de slag. In overleg met jou nemen wij contact op met de verkoper of verkopend makelaar. Door goed en vriendelijk contact voorkomen wij dat iemand anders er met jouw droomhuis vandoor gaat. Wil jij ook jouw droomwoning bemachtigen? Neem dan contact met ons op. 

Stap 2: gratis resultaatscan

In stap 2 voeren wij een gratis resultaatscan uit. We starten namens jou met messcherpe onderhandelingen en weten vaak al binnen 3 à 4 dagen wat de bodemprijs van het huis zal zijn. Deze bodemprijs kunnen we achterhalen dankzij de jarenlange ervaring en expertise van onze aankoopmakelaar. Wil je de woning aankopen voor deze prijs? Dan starten we met de volgende fase.

Stap 3: bouwtechnische keuring

Voor de bouwtechnische keuring regelen wij een expert uit de gemeente waar de betreffende woning staat. De bouwkundige zal een mondelinge meeloopkeuring uitvoeren. Dat houdt in dat je samen met de expert door de woning zal lopen. Hij zal je dan alles vertellen over de staat van het huis en je leert de ruimte op een prettige manier goed kennen. 

Deze service is bij ons basisbedrag inbegrepen. Indien een bouwtechnische keuring niet nodig is, krijg je ter compensatie €100 korting.

Stap 4: erkende taxateur

Vervolgens schakelen wij een erkende taxateur in. Onze makelaars taxeren niet zelf omdat ze erg betrokken zijn bij het aankoopproces. De taxateur is onafhankelijk en kan de woning dus uitstekend beoordelen. Indien de marktwaarde onder de eindprijs blijkt te liggen, doet de taxateur hiervan verslag aan de aankoopmakelaar en kan er wellicht nog onderhandeld worden over de prijs. Enkele dagen na de taxatie ontvang je een gevalideerd taxatierapport. Dit rapport wordt door alle Nederlandse banken geaccepteerd.

De taxatie zit bij ons basisbedrag inbegrepen, waardoor je de kosten voor een taxatierapport al niet meer hoeft te maken. Indien je geen rapport nodig hebt voor de financiering van de woning, krijg je ter compensatie €100 korting.

Stap 5: controle van koopcontract

Om ervoor te zorgen dat alles goed gaat, controleren onze experts het koopcontract op kleine lettertjes. We kijken of er zaken instaan die afwijken en in jouw nadeel kunnen werken. Daarnaast spreken we het hele contract met je door voor je tekent. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan als je bijvoorbeeld de financiering niet rondkrijgt.

Stap 6: beoordeling van de offerte van de notaris

In de eindfase van de koop helpen wij je met het vergelijken van notaristarieven, hier valt namelijk veel geld mee te besparen. De keuze voor de notaris is uiteraard aan jou. Onze service gaat ook na de sleuteloverdracht verder. Mochten er onverhoopt problemen ontstaan, zijn we je graag van dienst. Je kunt het gehele aankoopproces bij ons terecht zonder dat dit extra kosten met zich mee brengt. Deze service zit gewoon bij het basisbedrag inbegrepen.

Direct aankoopbegeleiding aanvragen? Of heb je nog vragen? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op en we staan je zo snel mogelijk te woord.