Buying property in the Netherlands

088 ‑ 430 30 38

Veelgestelde vragen

Ik heb een leuke woning op het oog. Wat is de volgende stap?

Wij bezichtigen voor jou de woning en brengen je op de hoogte van onze bevindingen. Ben je na deze uitkomsten nog steeds enthousiast? Dan maken we een afspraak om de woning samen te bezichtigen. Wij zullen je bij deze bezichtiging wijzen op omgevingsfactoren en (verborgen) gebreken.

 

Door de omschrijving van de woning en de foto's die ik heb gezien, weet ik al vrij zeker dat ik de woning wil kopen.
In dit geval begeleiden wij je al bij de eerste bezichtiging.

 

Er is veel vraag naar de woning die ik aan wil kopen waardoor er niets van de vraagprijs afgaat. Wat zijn in dat geval de kosten?

Wanneer de aankoop doorgaat betaal je in dit geval € 995 excl. btw.


Ik heb een woning gezien die me aanspreekt, hoewel de prijs iets te hoog is. Kan ik ook een maximale aankoopprijs afspreken? En wat zijn dan de kosten als de aankoop voor die prijs toch niet door gaat?

Ja, uiteraard is het mogelijk een maximale aankoopprijs af te spreken. Indien het ons niet lukt de woning voor deze prijs aan te kopen en je wilt daardoor de woning niet kopen, worden alleen de kosten van de externe deskundigen in rekening gebracht (uiteraard alleen wanneer die ingeschakeld zijn).

 

Heb ik meer kans op een succesvolle afloop als ik de aankoopmakelaar inschakel voor de aankoop van een woning?

Door het inschakelen van een aankoopmakelaar heb je meer kans op een goede afloop. Een aankoopmakelaar beschikt over veel kennis en ervaring die een gemiddelde aankoper niet heeft. Een aankoopmakelaar zal daardoor ook altijd serieuzer worden genomen door de verkoopmakelaar.

 

Bij de keuring zijn een aantal onverwachte zaken aan het licht gekomen waardoor de aankoop niet doorgaat. Wat zijn in dat geval de kosten?

In dit geval brengen we uitsluitend de kosten in rekening die gemaakt zijn aan externe specialisten (zoals de taxateur/bouwkundig specialist).

 

Is het inschakelen van een taxateur en een bouwkundig specialist een vast onderdeel in jullie aankoopmethode?

Ja. Omdat wij veel waarde hechten aan kwaliteit schakelen wij bij de aankoop van een woning altijd een taxateur en/of bouwkundig specialist is. Wanneer je het echter onnodig vindt een van de specialisten in te schakelen, kan hier altijd over overlegd worden.

 

Ik verwacht dat de financiering geen problemen oplevert, maar ik ben hiervan niet 100% zeker.

Wanneer je ons een opdracht geeft, gaan wij ervan uit dat je hebt laten berekenen wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Indien je dat nog niet hebt gedaan, raden wij aan dit op korte termijn te laten doen. Daarnaast is het mogelijk een maximale aankoopprijs af te spreken, binnen de grenzen van redelijkheid.

 

Wat gebeurt er als er een geschil ontstaat?

Wij onderschrijven een algemene erecode voor makelaars. Eventuele geschillen kunnen voorgelegd worden aan de “Geschillencommissie Makelaardij”. Zij hebben diverse vormen van bemiddeling in en beslechting van geschillen in het leven geroepen waar wij aan meewerken. Wij gaan er echter altijd vanuit dat de samenwerking prettig en soepel verloopt.